• Naše volejbalistky strieborné na okresnom kole

    V utorok 16.apríla 2024 sa v telocvični ZŠ Alexandra Pavloviča uskutočnilo okresné kolo v Midivolejbale žiačok základných škôl. V prvom zápase zvíťazili naše dievčatá nad družstvom Spojenej školy, keď hlavne v treťom sete predvádzali výborný volejbal. Proti starším a skúsenejším domácim hráčkam sme najmä výborným servisom a peknými blokmi súperovi dlho odolávali a statočne bojovali až do konca. Na víťazstvo to síce nestačilo, ale dievčatá ukázali, že majú  pred sebou veľmi nádejnú volejbalovú budúcnosť.

    Zostava : N. Popíková, N. Ngoc Anh, E. Malačinová, V. Paraničová , E.M.Drozdová, S. Kováčová, J. Tholtová a C. Stroiazzo.

    Výsledky:

    SPOJENÁ ŠKOLA – ZŠ UL. 8. MÁJA 0:3

    ZŠ ALEXANDRA PAVLOVIČA – SPOJENÁ ŠKOLA 3:0

    ZŠ ALEXANDRA PAVLOVIČA  – ZŠUL. 8. MÁJA 3:0

    Za vzornú reprezentáciu dievčatám ďakujeme. Mgr.J.Genco

    VID_20240416_122613(2).mp4

  • KRAJSKÉ KOLO ODZNAKU VŠESTRANNOSTI

    V Poprade sa 16.4.2024 konalo krajské kolo olympijského odznaku všestrannosti. Súťaže sa zúčastnilo 32 škôl nášho kraja. V súťaži muselo byť 8 žiakov po dvoch zo 6. až 9. ročníka. Súťažilo sa v 5 disciplínach: prekážková dráha, sed-ľah za 30 sekúnd, člnkový beh, skok do diaľky z miesta a preskok cez švihadlo za 1 minútu. Bolo to zaujímavé meranie síl a naši žiaci si za svoju snahu vybojovali krásne 7. MIESTO. Za zmienku stoja aj individuálne výkony, keď naša žiačka dokázala preskočiť cez švihadlo za 1 minútu 191-krát, iní zase ukázali napríklad 265-centimetrový skok z miesta či 39 opakovaní v sed-ľahu a druhé miesto v člnkovom behu. Mgr. Peter Tholt: "Žiaci, boli ste skvelí a bolo radosť pozerať, ako bojujete. Verím, že budete takíto priebojní aj neskôr v živote."

    Školu reprezentovali žiaci: 6. ročníka: Lukas Štefanisko, Kristína Farkašová, 7. ročníka: Andrej Tholt, Daniela Hirková 8.rocnika: Michal Fedorkovič, Tamara Gibejová, 9 ročníka: Nikolas Karandušovský, Glória Balinová.

  • PRVENSTVO V MIDI VOLEJBALE

    17.4.2024 sa na pôde našej školy konalo okresné kolo v Midi volejbale (štvorkový volejbal). Naši žiaci najprv vyhrali zápas so Spojenou školou 3:0, vo finále si poradili so ZŠ Karpatskou 3:0 a opäť si tak už na budúci týždeň zahrajú KRAJSKÉ KOLO v tejto súťaži. Budeme im držať palce a veríme, že dobrými výkonmi budú úspešní. Školu reprezentovali Nikolas Karandušovský, Michal Fedorkovič, Andrej Tholt, Liam Beňo, Filip Kost, Daniel Beňko, Tony Vu.

    Tréner Mgr. Peter Tholt

  • Deň učiteľov

    Po roku opäť volejbalové stretnutie učiteľov svidníckeho okresu pri príležitosti Dňa učiteľov - naši učitelia si vybojovali krásne 2. miesto. Srdečne blahoželáme!

  • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

    Na okresnom kole Hviezdoslavovho Kubína nás opäť veľmi úspešne reprezentovala Tamarka Gibejová z 8.b, ktorá v lll. kategórií - poézia - získala krásne 2.miesto. Pre druháčky Amálku a Adelku bola účasť na spomínanej súťaži zážitkom. Cenné rady odbornej porotkyne pani Bekéniovej určite zúžitkujeme. Všetkým ďievčatkám ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Čo vieš o hviezdach

    V dňoch 20.a 21. marca sa naši žiaci zúčastnili vedomostnej súťaže  „ Čo vieš o hviezdach“.

    Túto súťaž každoročne usporadúva Podduklianske osvetové stredisko pre žiakov základných škôl s  cieľom dozvedieť sa o našej planéte a vesmíre ešte viac.

    Astronómia je jedná z mála vied, kde aj amatéri môžu zohrať významnú úlohu, predovšetkým pri objavovaní a monitorovaní vesmírnych objektov a javov. Hviezdy, planéty, galaxie - asi najzaujímavejšie pojmy astronómie, časti fyziky v deviatom ročníku. Súťažilo sa v dvoch kategóriach.  1. kategória - žiaci 4,5 a 6 ročníka a 2. kategória – žiaci 7,8 a 9 ročníka. Všetkých zúčastnených žiakov našej školy v  1. a 2. kategórie bolo 16.  Žiaci v obidvoch kategóriach si zmerali sily z oblasti:  všeobecná astronómia, astrofyzika, z histórie astronómie, slnečná sústava, astronomické prístroje a slepá mapa .

     Ako sa im darilo?

    Tu sú výsledky       1. kategória  -    3. miesto   Janka Tholtová            5.a

                                   2. kategória   -   2. miesto   Michaela Husárová     7.a  

                                                             3. miesto   Andrej Kimak                9.a

    Títo úspešní žiaci postupujú na krajské kolo, ktoré bude v apríli na hvezdárni v Prešove.

    Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy a postupujúcim budeme držať palce na krajskom kole.

    Mgr. D.Kosťová

  • Putovný pohár primátorky mesta Svidník opäť v rukách našich plavcov!

    V stredu 27.marca sa v rámci 1.ročníka Plaveckého maratónu uskutočnili aj preteky žiakov základných škôl.  Sme radi, že naši mladí plavci obhájili post jednotky pre našu školu medzi základnými školami a svojimi výbornými výkonmi a veľkou bojovnosťou sa postarali o to, že Putovný pohár primátorky mesta Svidník ostáva doma. Tohto roku sa v bazéne predstavili aj naši najmladší plavci z 3. a 4.ročníka, ktorí získali aj svoje prvé medaily po úspešnom zaplávaní 25m voľným spôsobom. Prajeme im veľa ďalších úspechov.

     

    Výsledky našich žiakov:

    50m prsia ml.žiačky:     2. miesto :  K. Farkašová

                                            4. miesto : M  Frančáková

    50m prsia ml.žiaci:        2. miesto:   J. Bača

                                            3. miesto:   L. Štefanisko

    50m kraul ml.žiačky:    2. miesto:   T. Demjanovičová

                                           4. miesto:   J. Thotová

    50m kraul ml.žiaci:       2. miesto:   J. Bača

                                           4. miesto:   L. Loziňák                 

    50m prsia st.žiačky:     2. miesto:   T. Gibejová

    50m prsia st. žiaci:       1. miesto:    J. Lesňak

                                           2. miesto:   A. Tholt

    50m kraul st.žiačky:     2. miesto:   T. Popovcová

    50m kraul st.žiaci:        1. miesto:   F.  Kost

                                           2. miesto:   A.Tholt

    100m kraul st.žiačky:   2. miesto:   T. Popovcová

    100m kraul st.žiaci:      1. miesto:  F. Kost

                                           2. miesto: V.  Lipták

    100m prsia st. žiačky:  3. miesto: T. Gibejová

    100m prsia st.žiaci:      1. miesto:  J. Lesňák

                                           2. miesto:  S. Slivovič

     

    Zmiešaná štafeta ml.žiaci  4 x 50m : 2.miesto

    Zmiešaná štafeta st.žiaci   4 x 50m :  1.miesto

     

    Celkové poradie o Putovný pohár primátorky mesta - 1. miesto: ZŠ 8.mája

     

    Ďakujeme a srdečne blahoželáme!

  • OZNAM

    Riaditeľka Základnej školy, Ul.8.mája 640/39 vo Svidníku týmto oznamuje, že v súlade so Zákonom 245/2008 §150, ods.5 udeľuje dňa 5.apríla 2024 riaditeľské voľno žiakom 1.- 9.ročníka z organizačných dôvodov.

    Všetci stravníci sú v daný deň hromadne odhlásení z obedu.

    Mgr.Jarmila Petnuchová, riaditeľka školy

  • Vitajte v našej škole

  • Zápis do 1.ročníka

  • Informácie k zápisu do 1. ročníka

    Milí rodičia,

    1. Prihlášku môžete vypísať v pohodlí domova.
    2. Vyplnenú prihlášku Vám vytlačíme a pripravíme na podpis.
    3. V termíne zápisu prídete obidvaja rodičia do školy s dieťaťom, predložíte rodný list dieťaťa a prihlášku podpíšete.
    4. Pri podpisovaní sa preukážete občianskym preukazom.
    5. Ak sa zápisu nemôžu zúčastniť obidvaja zákonní zástupcovia dieťaťa, je potrebné doniesť vytlačené a podpísané Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu.
    6. Na zápis je potrebné prísť aj s dieťaťom, ktorému bol v minulom školskom roku udelený odklad plnenia povinnej školskej dochádzky o jeden rok.

    Dieťa bude do školy zapísané až po absolvovaní prezenčného zápisu na škole a  overení  poskytnutých údajov zákonnými zástupcami.

    Prihlaska_do_1.rocnika_2024.docx

    Cestne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.docx

    Pisomne_vyhlasenie.docx

    Pisomne_vyhlasenie_-dorucovanie_rozhodnuti.docx

                                                      Tešíme sa na našich nových prváčikov!

    INFORMÁCIE  K ZÁPISU:

    • v zmysle platnej legislatívy je zákonný zástupca povinný prihlásiť dieťa, ktoré dovŕši  do 31.8.2023 šesť rokov na plnenie povinnej školskej dochádzky,
    • na zápis musí ísť aj dieťa, ktoré dovŕši 6 rokov veku do 31.8.2024 a nedosiahlo školskú spôsobilosť na základe záverov odborného vyšetrenia. V tomto prípade zákonný zástupca dieťaťa požiada riaditeľa MŠ o pokračovanie vzdelávania v MŠ. Zákonný zástupca dieťaťa bude sám iniciatívne informovať riaditeľa ZŠ o tom, že jeho dieťa bude pokračovať  v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.
    • na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, po súhlasnom vyjadrení príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a všeobecného lekára pre deti a dorast,
    • zákonný zástupca dieťaťa, ktoré by malo nastúpiť školskú dochádzku žije s rodičmi v zahraničí alebo rodičia plánujú do zahraničia odísť, ho musí riadne prihlásiť do kmeňovej školy v Slovenskej republike,
    • na zápis je potrebné prísť aj s dieťaťom, ktorému bol minulý rok udelený odklad plnenia povinnej školskej dochádzky o jeden rok,
    • dieťa môže byť zapísané len na jednu základnú školu.
  • Britské veľkonočné tradície

  • Veľkonoľné sviatky

  • Deň učiteľov

  • Matematický klokan

    Veľmi sa tešíme z toho, že žiakov našej školy baví matematika a že aj tohto roku sa mnohí z nich, od prvého až po deviaty ročník, zapojili do najväčšej matematickej súťaže na svete Matematický klokan. Ako sa píše na stránke súťaže: „Stačí zapojiť tučniakov v Antarktíde a súťažiť sa bude na celom svete😊“.

    Ďakujeme všetkým za účasť a prajeme im, aby bola pre nich matematika aj naďalej zábavná a inšpiratívna. Spolu s nimi budeme netrpezlivo čakať na výsledky.

    Poďakovanie patrí tiež Rodičovskej rade, ktorá túto súťaž finančne podporila.

    Mgr. Monika Vencuriková

  • Pozvánka - Deň európskych autorov

  • Oznam vedúcej školskej jedálne

    Oznam vedúcej školskej jedálne

    Program "Školské mlieko" pokračuje aj v školskom roku 2023/2024. Žiak má nárok na 2 l mlieka na mesiac. Mlieko za mesiac marec si môžete vyzdvihnúť u vedúcej ŠJ v dňoch

    21.03.2024 do 27.03.2024 v čase od 7.00 - 13.00 hod.

    / tel. č. 054/788 2082 /

  • Volejbal 3-ky Košice a Podolínec

    Aj v 2.kole finálovej a nadstavbovej časti oblasti Východ víťazstvá našich dievčat

    Obe naše družstvá  v súťaži mladších žiačok v 3-kovom volejbale pokračujú vo vynikajúcich výkonoch a už iba jedno víťazstvo delí  Áčko od zisku zlatých medailí a Bčko od celkového 4.miesta v oblasti Východ. Predposledné  kolo finálovej skupiny  o 1.- 3. miesto sa hralo 17.marca v Košiciach, kde sa naše Áčkarky stretli najprv s domácim tímom. Po vyhratom prvom sete sme poľavili v koncentrácii a v koncovke druhého sme prehrávali už 24:21. Dievčatá však opäť  ukázali svoju nezlomnosť a zápas sme dokázali zvrátiť v svoj prospech. Svidnícke derby sme začali úspešne, no najmä vlastnými chybami na konci druhého setu sme dovolili súperkám vyrovnať stav stretnutia. V rozhodujúcom skrátenom sete sme však už nič nenechali na náhodu a jednoznačne sme v ňom dominovali.

    ŠŠK ZŠ 8.mája Svidník A – TJ Slávia Košice 2:0 ( 18,24)

    ŠŠK ZŠ 8.mája Svidník A - ŠK Komenského Svidník A 2:1 (18,-23,5)

    Zostava: Tholtová J., Stroiazzo C., Farkašová K., Špaková S.       Tréner: Peter Tholt                                

    Dievčatá z Béčka vycestovali do Podolínca. V prvom sete s domácim tímom sme súperkám dovolili uhrať len päť bodov, no ten ďalší sme im darovali, keď v jeho koncovke prišli naše zbytočné chyby. Tretí rozhodujúci set bol však už opäť v našej réžii. Zápas s MVK Stropkov sme mali po celý čas pod kontrolou a zvíťazili sme v ňom za tri body.

    ŠŠK ZŠ 8.mája Svidník B – MVK POWERFIT Podolínec 2:1 ( 5,-22,8)

    ŠŠK ZŠ 8.mája Svidník B - MVK Stropkov A  2:0 (17,20)

    Zostava: Drozdová E.M., Vaškaninová S., Demjanovičová T., Potičná K.  Tréner: Jaroslav Genco

    Ďakujeme  p. Stroiazzo za pomoc pri zabezpečení dopravy a stravy.

    Predbežná tabuľka skupiny o 1.-3. miesto

    1. ŠŠK ZŠ 8.mája Svidník A         11b.
    2. ŠK Komenského Svidník A     7 b.
    3. TJ Slávia Košice                        0 b.

    Predbežná tabuľka skupiny o 4.-6. miesto

    1. ŠŠK ZŠ 8.mája Svidník B           10 b.
    2. MVK Stropkov A                        4 b.
    3. MVK POWERFIT Podolínec      4 b.

    Srdečne pozývame všetkých rodičov a fanúšikov našich dievčat na vyvrcholenie súťaže, ktoré sa uskutoční 21.apríla 2024 na našej domácej palubovke.

    Mgr. J.Genco

  • Rozprávková noc 2024

  • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA - okresné kolo

    Dňa 12.3. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Geografickej olympiády, ktorého sa zúčastnilo 9 žiakov našej školy. V každej kategórii sme získali krásne 3. miesto.

    • kategória G (5. ročník)– Matúš Prokopovič z 5.b
    • kategória F (6. – 7. ročník) – Róbert Štefanco zo 7.a
    • kategória E (8.- 9. ročník) – Andrej Kimák z 9.a

    Pochvala patrí aj dvom úspešným riešiteľom v kategórii F, Kristíne Farkašovej, ktorá sa umiestnila na krásnom štvrtom mieste a Jakubovi Bačovi (žiaci 6.a triedy).

    Našim úspešným geografom blahoželáme!

    Na krajské kolo postupujú Róbert Štefanco a Andrej Kimák, ktorým budeme držať palce.

    Mgr. M. Dzurová

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Ulica 8.mája 640/39, 089 01 Svidník
    Ulica 8.mája 640/39
  • 054/78 820 81

Fotogaléria